Упознај Чачак мој град

Чачак је вома близу Краљеву, на неких четрдесетак минута вожње. Оно што је прва импресија су гостољубиви домаћини и топла атмосфера. Имали смо срећу да у томе уживамо читава три дана. Обично тежимо да путујемо у друге државе, а своју нисмо довољно добро упознали, и ја сам била веома срећна што је ђаке моје школе и мене  у госте позвала Мирјана Глишић, један од организатора пројекта „Упознај Чачак Мој град“, учитељица и председник Друштва учитеља Чачка.

Идејни творац упознавања градова Србије је Ненад Накић, учитељ из Ћуприје. Захваљујући њему и спремности учитеља из других градова да подрже идеју, развила се једна дивна прича у којој деца и наставници из различитих градова гостују сваке године код једног домаћина. Ове године то је био Чачак. Учитељица Мира Глишић из ОШ „Драгиша Мишовић“ и Јасмина Марић, учитељица из ОШ „Вук Караџић“ су биле организатори и реализатори пројекта. Имале су подршку својих директора, Општине Чачак, као и многих људи добре воље, предузетника који су препознале лепоту њиховог рада.

Првог дана наше ученике су преузели родитељи домаћини који су имали децу истог узраста. Мало сам стрепела како ће се деца одвојити јер своје нове другове виде први пут, међутим све је протекло сјајно, јер деца имају отворено срце и много се лакше препознају и зближавају. Наредна два дана смо организовано, од ујутру до касног поподнева  упознавали културно историјске споменике и природне лепоте Чачка и околине. Посебну чар је занас одрасле представљало упознавање и дружење са колегама из других места широм Србије. Ове године је било заступљено осам градова и села.

Веома сам захвална на овој прилици и надам се да ћемо у некој од наредних година и ми узвратити гостопримство.

Упознај Чачак мој град

Кликом на овај линк можете видети делиће атмосфере наше прекрасног тродневног дружења.

Ана Милошевић

Jedan odgovor na „Упознај Чачак мој град“

  1. Нико као наше комшије! Надам се да ће Краљево имати слуха да посету узврати. И ми имамо понешто да покажемо!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *