BIOGRAFIJA

 

– profesor razredne nastave, samostalni pedagoški savetnik. Uspešno se bavi učiteljskim pozivom skoro 20 godina. Radi u OŠ „Jovo Kursula“ u Kraljevu.

LIČNA PROFESIONALNA FILOZOFIJA

U toku svog ličnog i profesionalnog razvoja istražuje i primenjuje različite pristupe
rada u nastavi. Holističko obrazovanje postaje „ljubav na prvi pogled“. Nastoji da svako dete pojedinačno oslušne, oseti njegove potrebe, njegove sposobnosti, želje i mogućnosti i da shodno tome prilagodi svoj rad i podršku. Smatra da učitelj treba da upotrebi sve raspoložive metode a da će učenik primiti koliko je spreman i sposoban. Čak i kada se prepozna potencijal ali bez odsustva unutrašnje motivacije, tada je spoljašnji podsticaj efektivan sve dok traje. Čim podsticaj prestane, motivacija za radom opada i učenik dolazi na svoj lični nivo inspiracije. Naravno, stalna težnja da se deca motivišu kroz različite načine rada je neophodna i odatle su proistekli svi njeni projekti za razvoj motivacije.

STALNO STRUČNO USAVRŠAVANjE I NAPREDOVANjE

Posle niza edukacija i aktivnosti primenjenih u radu sa decom i roditeljima stiče
najpre zvanje pedagoškog savetnika a zatim i zvanje samostalnog pedagoškog savetnika.

Svoj rad čini transparentnim i na republičkom nivou objavljujući i prezentujući svoje radove na Učiteljskom fakultetu u Beogradu. Akreditovala je seminar „Lektira ne boli-razvoj čitalačke motivacije“, koji je pohađalo oko 300 prosvetnih radnika širom Srbije.

PODRŠKA DECI I RODITELjIMA

Svoja znanja prenosi deci i roditeljima , čime doprinosi efikasnijoj komunikaciji i
naprednijem načinu saradnje. Sagledava potrebe dece i porodice i pruža stalnu
podršku u boljem razumevanju svih aspekata obrazovno vaspitnog procesa. Svojim posebnim stilom rada u kome koristi primere iz stvarnog života, humor i metafore, inspiriše roditelje da menjaju poglede, da se oslobode strahova i pruže deci potrebno razumevanje. Kreirala je program „Težak život đaka prvaka“, set radinica koje su pune do poslednjeg mesta.

MOTIVACIJA

Osnovna nit Aninog rada je motivacija, prožeta kroz svaki korak , u težnji da dete
postane najbolja verzija sebe i da živi srećno, uspešno i okruženo ljubavlju. Ona
smatra da je raspust sjajno vreme da se na nenametljiv način deca motivišu da čitaju i par godina radi sa njima radionice u biblioteci „Stefan Prvovenčani“ . Ovaj rad je pretočen u stručni seminar „Lektira ne boli“, kako bi doprinela širenju čitalačke motivacije i implementiranja drugačijih pristupa rada u učionici. Najnoviji projekat, koji raste već drugo leto je „Moj srećan raspust“, namenjen smislenom provođenju slobodnog vremena i oslobađanju dece od pasivnih oblika zabave.

Anin moto je SVI SMO ISTI, A SVI RAZLIČITI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *